Az alkotóról

Parádi Kriszta - Mandalám

Tanulmányaimat a Magyar Iparművészeti Egyetem (ma MOME) mesterképző tervezőgrafika-tipográfia szakán végeztem, azóta reklámgrafikusként dolgozom.
Tíz éves modellkarrier után a jóga és a meditáció a buddhizmus felé irányította figyelmem. Érdeklődésém fókuszában az önismeret, a külső-belső egyensúly és a béke megtalálása áll.

2014 karácsonyán született meg az ötlet, hogy monogramból készítsek személyes ajándékot. A kisérletezésből egyedi, digitális grafikák lettek betűkből, számból, egyszerű jelből kiindulva. A betű vagy a jel forgatásával, sokszorozásával, tükrözésével ráhangolódva a tulajdonos érzéseire és egy meghatározott fókuszra mandalához hasonlító képek születtek.
Ennek a képi világnak a Mandalám® nevet adtam. A képek tervezése egyszerre tudatos és nem tudatos folyamat. Az elmúlt években több, mint 120 mandalához hasonlító személyes képet készítettem.

A személyes mandala képek mellett mintákat is tervezek. Van olyan minta, ami egy gondolathoz, érzéshez fókuszált mandalából fejlesztem tovább és van, ami csak egy apró részlet továbbgondolása. Egy kis részletből számtalan variáció születhet. Ezek a minták az évek során folyamatosan megújulnak, változnak és új mintákkal bővülnek.

A nyomtatott minták felhasználásával, magyar designerekkel és gyártókkal kooperálva egyre több termék kerül forgalomba. (táska, papír-írószer, lakásdekor, fotel...)


Impressum
“A hagyományos mandalákhoz, jantrákhoz képest ezek a minták inspirációk, ami nem a rögzített ideológia, hagyomány szellemét viszi tovább, hanem egy kapu, ahol a személyesség és az univerzálé egyéni megélt módon találkoznak. Átjárók, amiben megindulnak a gondolatok, amik akár Önmagamhoz és az Istenihez vezetnek.
Technikájában nem az a fontos, hogy manuális, vagy digitális, hanem az alakot öltött figyelemenergia foka és hogy emberi maradjon, ami a szíven keresztül történik.” - Csikvölgyi Barbara, esztéta / a Mandalám márka filozófiájáról