ASZF

Általános szerződési feltételek és Adatkezelési szabályzat

Általános Szerződési Feltételek

 1. Általános tudnivalók, feltételek

A mandalam.hu weboldal Parádi Krisztina Réka EV. kizárólagos tulajdona.

A weboldalon keresztül megrendelést kizárólag a következőkben meghatározott feltételek szerint fogadunk el. A megrendeléskor a Vevő és Parádi Krisztina Réka EV között írásbeli szerződés jön létre, melyet Parádi Krisztina Réka EV.  elektronikus rendszerében rögzít, és annak egy példányát a Vevő részére elektronikus úton, a regisztrált e-mail címre el is juttatja a megrendelés visszaigazolásaként. Ettől a szerződéstől elállni a jelen ismertető 9. pontjában foglaltak szerint lehet. A megkötendő szerződés nyelve a magyar.

A szerződéskötéskor megadott adatokat esetleges adatbeviteli hibák esetén Vásárló jelszavával történő belépése után bármikor módosíthatja, vagy erről telefonon, a telefonszám vagy e-mailben az mandalam@mandalum.hu  e-mail címen írásban rendelkezhet.

Parádi Krisztina Réka mintái saját készítésűek. Szellemi tulajdonát képezi, ezért semmilyen formában nem letölthető, nem használható, nem reprodukálható, nem kerülhet más által készített hordozókra, kereskedelmi forgalomba csak a Tulajdonos hozhatja. A Tulajdonos szolgáltatása során a kereskedelemben szokásos és elfogadott irányelvek szerint jár el.

Vonatkozó törvény: 2001. évi CVIII. törvény 5.§ (1) bekezdés d) és e) pontja szerint:

Az elektronikus úton kötött szerződésekre vonatkozó szabályok.

Parádi Krisztina Réka, mint a mandalam.hu webáruház üzemeltetője kijelenti, hogy az áruház működtetését mindig az aktuális érvényben lévő törvényi szabályozásnak megfelelően végzi.

(T/5141. számú törvényjavaslat.)

 1. Termékek

A vásárolt áruk jellemzőit az adott árucikkhez tartozó termékleírás tartalmazza. Az árucikkek mellett található fotók reálisak, de a színek a különböző kalibrációjú monitorok beállításai miatt kissé eltérhetnek.

Amennyiben a megrendelt termékkel kapcsolatban minőségi, vagy szállítás során elszenvedett bármilyen károsodás miatt akkor a  7.pont/ lép érvénybe.

 1. Regisztráció

Az áruházbana vásárláshoz nem szükséges regisztrálni, de ezt követően nyomon tudja követni a rendelését és feliratkozhat hírlevelünkre is, ahol tájékoztatjuk újdonságainkról, akcióinkról.

 1. Területi érvényesség

Kizárólag magyarországi szállítási és számlázási címet tudunk elfogadni. A külföldi szállítási igényt kérjük külön jelezni.

 1. Árak, kuponok, kedvezmények

Valamennyi feltüntetett ár bruttó ár, Ft-ban és az aktuális ÁFÁ-val együtt értendő. A webáruházban lehetséges kuponok beváltása is. Kizárólag Parádi Krisztina Réka EV. által kiadott kuponok válthatók be. Vásárlásonként egy kupon váltható be, amely kedvezmény a bruttó összegből kerül levonásra. A szállítási díj kalkuláció a kupon értékét nem veszi figyelembe, így az eredeti - kupon értékkel nem csökkentett - termék végösszeget veszi alapul a rendszer, a szállítási ár kiszámításakor. A rendszer a kupon kedvezmény számításakor az Áfával csökkentett kupon értéket jelzi ki, a végösszegből a teljes (bruttó) kupon kedvezmény kerül levonásra.

 1. Szállítás

Raktáron levő megrendelt termékek feladását 48 órán belül vállaljuk. Minden esetben törekszünk a 48 órán belüli kiszállításra, postázásra, de a raktáron nem levő webshop termékek (külső gyártók által forgalmazott termékek) szállítási határideje elhúzódhat , akár 1-2 hétre az előállítási idő miatt. Több termék megrendelése esetén, melyek elkészülési ideje különböző, úgy annak a terméknek elkészítési ideje mérvadó, mely az összes közül a leghosszabb időt veszi igénybe! Ünnepnapokon leadott rendelések csak a következő munkanapon kerülnek feldolgozásra és kiszállításra. Ez vonatkozik a pénteken 13:00 óra után leadott illetve a hétvégén leadott rendelésekre is.

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén Parádi Krisztina Réka EV.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

Teljesítés helye  Parádi Krisztina Réka EV ügyfélszolgálati/áruátadó helye: 1133 Budapest, Vág utca 2/F. - a csomagszállító szolgálatnak történő átadás helye. A további szállítással járó esetleges veszélyek a vevőt terhelik.

Utánvét futárszolgálattal:

A rendeléseket futárszolgálat szállítja házhoz munkaidőben H-P 8:00-17:00 óra között. DPD Futárszolgálat igénybevételével a kiszállítási ár: 2100,- Ft

Bruttó 30.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítás az ország egész területén INGYENES!

 1. Garancia/Jótállás

14 napos elállás: Ha egy termék minőségi okból nem nyeri el tetszését, kérjük, hogy 14 napon belül (lehetőleg írásban) jelezze felénk az elállás szándékát, és mi a vonatkozó törvényben előírtak szerint visszafizetjük a termékek árát. Ebben az esetben kérjük, hogy a jelzéstől számított 14 napon belül juttassa vissza hozzánk a terméket, mi pedig a beérkezést követő 14 napon belül visszatérítjük a termék árát. Kizárólag sértetlen, használatba nem vett, új termék árát tudjuk visszatéríteni. A termék visszajuttatásával kapcsolatos szállítási díjak a vevőt terhelik.

A vevő az általa észrevett mennyiségi vagy minőségi hibát az átvételtől számított 8 napon belül a szállító felé írásban jelezheti. Jogos reklamáció esetén eladó köteles a hiányt pótolni (mennyiségi hiba esetén), vagy a hibás árut annak visszaküldésének ellenében kicserélni. A Tulajdonos minden olyan hibát, mely bizonyíthatóan a termék gyártásából eredeztethető, 1 éves garancia keretében kijavít, vagy az árut kicseréli.

Szállító nem köteles az árut térítésmentesen pótolni vagy cserélni, amennyiben a keletkezett hibát a megrendelő szándékosan vagy súlyos gondatlanságból okozta.  Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból eredendő hibákért sem.

 1. Adatvédelem

Vásárlóinknak a regisztráció folyamán meg kell adniuk személyes adataikat (név, cím, telefonszám, e-mail stb.). Ezeket az adatokat kizárólag a megrendelések pontos teljesítése érdekében kérjük és tároljuk. Ügyfélszolgálatunk az Ön adatait arra használja, hogy szükség esetén felvegye Önnel a kapcsolatot, és teljesítse a megrendeléseket.

A Parádi Krisztina Réka EV. birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez használja fel, harmadik félnek semmilyen formában nem adja ki - ez alól kivételt képez a futárszolgálat, akik az adatokat szintén a törvényi előírásoknak megfelelően kezelik.. A hatályos 2008. évi XLVIII. törvény alapján a hírlevélre történő feliratkozás során, e-mail címén kívül meg kell adnia teljes nevét, valamint lakcímét is. Ezeket az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, a hírlevélről történő leiratkozás során töröljük nyilvántartásunkból!

Csak a megrendelés során kérünk minden olyan adatot - név, cím, telefonszám - amely szükséges az Ön számlájának megfelelő kiállításához, valamint a megrendelt árucikk pontos kiszállításához.

 1. Felelősség

Vevőnek tekintettel kell lennie arra, hogy technikai okokból adódó rendszerhibák és kimaradások előfordulhatnak. Az eladó semmilyen felelősséget nem vállal a webshop korlátlan rendelkezésre állásáért.

Eladó semmilyen felelősséget nem vállal a szállítási határidőkre vonatkozóan (csak az áru feladásának időpontját tudjuk garantálni), kivéve, ha az átvétel az eladó telephelyén történik, vagy ha a szállítási határidőt külön megállapodás szabályozza.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az Internet nyilvánosságának következtében az azon keresztül történő adat és információ átvitelből adódó kockázatok a vevőt terhelik.

Semmilyen felelősséget nem vállalunk azon weboldalak tartalmáért, melyeket linkeken keresztül a mi oldalunkról el lehet érni.

 1. Fizetési feltételek
 1. Utánvét – Ebben az esetben a Magyar Posta vagy a futárszolgálat kézbesítőjének fizet készpénzben a csomag átvételekor.
 2. Banki átutalás
 3. PayPal – ebben az esetben a webáruházunk átirányítja a PayPal b iztonságos fizetést garantáló felületére, ahol kifizeti a terméket.
 4. Online bankkártyás fizetés –  Webáruházunk részére a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Barion fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül az általuk üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet. További információ: www.barion.hu

Az Eladónak jogában áll nagy értékű megrendelés /Bruttó 30 000 Ft felett/ esetén előlegszámlát kiállítani a Vevő részére, mely értékének kiegyenlítéséig az Eladó a teljesítést felfüggesztheti.

 1. Rendelkezésre állás fenntartása, helyettesíthetőség

Amennyiben a vevő által megrendelt termék már megszűnt, vagy időszakosan nem szállítható, az eladó jogosult azt a megrendelővel történő egyeztetés alapján az eredetileg megrendelt termékkel árban és minőségben is megfelelő termékkel helyettesíteni.

 1. Az áru tulajdonjoga

Az áru annak kifizetéséig az eladó tulajdonában marad.

 1. Csomagolás

Eladó köteles biztosítani az áru sérülésmentes szállításához szükséges csomagolást.

 1. Illetékesség

Vitás kérdésekben a magyar kereskedelmi jog a mérvadó és a Pesti Kerületi Bíróság az illetékes.

Vitás esetekben az EU Online vitarendezési platformján kérhet segítséget illetve indíthat eljárást. Az internetes vásárlásról további információkat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság weboldalán találhat.

 1. Az üzemeltető közleménye

A megállapodás szabadságához fűződő jogunkat fenntartva elutasítunk minden

- rasszista

- kisebbségellenes

- idegenellenes

- szexista

- nő-/férfiellenes

- erőszakot dicsőítő

- erőszakot felmentő

- szélsőjobboldali,

- neonáci,

- tiltott önkényuralmi jelképeket hirdető,

- jogtalan állami-jelkép használatot megvalósító

megbízást és felhasználást. A fenti tartalmú képek az fotodoboz.hu oldalon történő létrehozása és bármilyen módon történő terjesztése a felhasználó saját felelőssége.

Tulajdonos: Parádi Krisztina Réka EV.

Cím: 1133 Budapest, Vág utca 2/F.

Tel.: 06 20 9575092

E-mail: mandalam@mandalam.hu

Szolgáltató képviselője: Parádi Krisztina Réka

Székhely: 1133 budapest, Vág utca 2/F.

Pest megyei Bíróság mint Cégbíróság

Nyilvántartásba vételi szám: 50922273

Adószám: 67899924-1-41

Adatvédelmi nyilatkozat

Parádi Krisztina Réka EV adatkezelés nyilvántartási száma NAIH-

A mandalam.hu oldal üzemeltetője ezúton tájékoztatja a weboldal látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

 1. Az adatkezelő

Az adatok kezelője Parádi Krisztina Réka EV.

 1. A kezelt adatok köre

A honlap megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben - a felhasználó számítógépének beállításától függően - a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. A weboldal bejelentkezés esetén session ID-t küld, ami az oldal elhagyásakor automatikusan törlődik.

 1. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés a weboldal szolgáltatásait igénybevevő regisztrált felhasználók, valamint az adatkezelő közötti folyamatos kapcsolatot és a közvéleménykutatást szolgálja. Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

Az adatkezelő a felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez, a hirdetési felületek értékesítéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történik, amely nem alkalmas az egyes felhasználók egyedi beazonosítására.

 1. Az adatkezelés időtartama

A session ID-k a weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek. Adatkezelő nem vállalja a felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

 1. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A felhasználók által megadott személyes adatokhoz az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

 1. A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés

A második pontban megjelölt adatok megadásáról a felhasználók döntenek. Az adatkezelés jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása. Személyes adataik kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő postai címén, illetve a e-mail címen kérhető.

Ugyanezeken az elérhetőségeken kezdeményezheti a felhasználó személyes adatainak helyesbítését és törlését is. A honlap szolgáltatásainak nem megfelelő igénybevétele esetén, valamint a felhasználó saját kérésére a hozzá tartozó adatokat töröljük. A törlésre a törlési igény megkezdésétől számított következő munkanapot követő 24 órán belül kerül sor.

 1. Adatbiztonsági intézkedések

Cégünk a személyes adatokat olyan szervereken tárolja, amelyek 24 órás személyi őrzéssel védettek.

 1. Jogérvényesítési lehetőségek

Az a felhasználó, aki úgy érzi, hogy Adatkezelő megsértette személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt érvényesítheti, vagy kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza. Az adatvédelmi elvek kialakításakor az 1992. évi LXIII. számú - személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló; illetve az 1998. évi VI. számú az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során - törvényt vettük alapul.

 1. Tájékoztatás a magánszférát fenyegető veszélyekről

Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a weboldal/ak/on leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni. Ezen adatok mindenki számára megismerhetővé válnak.